Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut and Rosemary Pastry
- 80 g walnuts, chopped
- 40 g brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 Tbsp fresh rosemary, leaves only
- 230 g wholemeal flour
- 120 g unsalted butter, diced
- 1 large egg
- wholemeal flour, for dusting
Limoncello Filling and Topping
- 80 g sugar
- 1 Tbsp lemon zest
- 80 g limoncello
- 60 g lemon juice, freshly squeezed (1-2 lemons)
- 1 large egg
- 4 egg yolks, from large eggs
- 200 g whipping cream
- 8 fresh figs, cut in eighths
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2244 kJ / 536 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2h 30min
Amaretti
35 min
Chocolate Soufflé with Orange
45 min
Seville Orange Curd
40 min
Lemon Curd
5 min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2h 10min
Lemon Curd
1 godz.
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Plum Lattice Tart
2h 20min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Mustard Dill Sauce
2h 15 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min