Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia Ricotta
- 9 oz raw macadamia nuts (see Tip)
- water, to soak
- 1 lemon
- 3 oz ice cubes
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1 tsp salt (see Tip) (opcjonalnie)
- ½ oz extra virgin olive oil
Pistachio Pesto
- 1 lemon
- 1 tsp salt
- 6 oz pistachio nuts, unsalted, shelled
- 3 ½ oz fresh basil, leaves only
- 2 oz fresh spinach leaves
- 8 oz extra virgin olive oil
Sun-Dried Tomato Pesto
-
7
oz sun-dried tomatoes
lub 7 oz sun-dried tomatoes, in oil, drained - 7 oz Roma tomatoes, halved
- ½ oz fresh basil, leaves only
- 1 shallot, halved
- 5 oz red bell pepper, cut into pieces
- 2 oz extra virgin olive oil
- ½ oz lemon juice
- 1 oz agave
- 1 tsp salt
Herb Oil
- 1 oz fresh parsley, leaves only
- ½ oz fresh basil, leaves only
- ½ oz fresh spinach leaves
- 8 oz extra virgin olive oil
Assembly
- 8 oz zucchini (approx. 6 in. long)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 heirloom tomatoes (medium-sized)
- fresh basil, e.g. petite Italian basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1395.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 133.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 1271.9 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower with Pea Purée
40min
Vegan Creamy Tomato Soup
30min
Refried Beans
4 Std. 10 Min
Beet Vinaigrette
15min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Gluten-Free Veggie Pizza Crust
45 min
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Everything Bagel Dip
10 Min
Mushroom Taco Filling
35 Min