Kümmelkraut mit Debrezinerkraken

Kümmelkraut mit Debrezinerkraken

4.5 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    70 g
    70 g Weißwein
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Zucker
    1 - 2 Prisen
  • Butter
    30 g
  • Weißkraut in Stücken (4 cm)
    450 g
  • scharfe Debreziner
    4
  • Senf
    1 TL
  • Wacholderbeeren
    2
  • Lorbeerblatt, frisch
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2559 kJ / 612 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...