Urządzenia i Akcesoria
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen
Składniki
-
70 g WeißweinWasser70 g
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehe halbiert1
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Zucker1 - 2 Prisen
-
Butter30 g
-
Weißkraut in Stücken (4 cm)450 g
-
scharfe Debreziner4
-
Senf1 TL
-
Wacholderbeeren2
-
Lorbeerblatt, frisch1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
24 g
Kalorie
2559 kJ /
612 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Schneller Mittag
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Fisolengulasch
1 godz. 10 min
Semmelknödel
50 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 godz.
Krautsuppe
55 min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 godz.
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Linzer Seidenknödel
50 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Krautfleckerl
40 min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 min
Lauwarmer Krautsalat
10 min