Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte Shumai
- 180 g de farine, et un peu pour fariner
- 50 g d'eau
- 1 œuf
Farce et finition
- 400 g de champignons frais, mélangés (par ex. Shiitake, chanterelles)
- 5 g de gingembre, frais, coupé en fines lamelles
- 50 g de carotte, en morceaux
- 30 g d'huile
- un peu d' huile végétale pour graisser
- 120 g de riz
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre
- 2 c. à café de sauce de soja
- un peu de farine pour fariner
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Barres aux baies
1h
Mini calzoni
1h 20 min
Gnocchi de pommes de terre
1h 15min
Hiboux en fromage
Brak ocen
Tofu Mapo
20 min
Risotto aux betteraves et saltimbocca
45 min
Sirop de gingembre
1h
Dumplings (raviolis chinois)
45 min
Mini focacce fantaisie
2 Std. 5 Min
Croquant au chocolat
15h
Effiloché de porc aux petits pains vapeur
3h
Bretzels
1h 50 min