Gâteau polenta, mandarine et amandes

Gâteau polenta, mandarine et amandes

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions

Składniki

  • du beurre pour graisser
  • de mandarines (env. 4), non pelées
    320 g
    320 g d'oranges, (env. 4), non pelées
  • d'eau
    1000 g
  • de noix de macadamia
    60 g
  • d'amandes, pelées
    220 g
  • de sucre en poudre
    220 g
  • de beurre doux
    250 g
  • oeufs
    3
  • de polenta
    170 g
  • de levure, sans gluten
    1 c. à café
  • du sucre glace pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444 kcal / 1865 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...