Saumon et sa sauce moutarde à l'aneth

Saumon et sa sauce moutarde à l'aneth

3.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La sauce
  • 180 g d'huile de colza
  • 1 bouquet d'aneth, frais (20 g) effeuillé
  • 120 g de sucre
  • 20 g de vinaigre de vin blanc
  • 10 g de jus de citron
  • 30 g de moutarde mi-forte
  • 30 g de moutarde au miel
  • 1 jaune d'œuf
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre, moulu
La salade
  • 2 concombres (750 g) coupés en morceaux (4 cm)
  • 250 g de tomates-cerises coupées en deux
  • ¾ de c. à café de sel
Le poisson
  • 500 g d'eau
  • 4 filets de saumon, frais, avec ou sans peau (env. 150 g le filet)
  • 1 citron non-traité le zeste de citron
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 906.5 kcal / 3796 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 68.8 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...