![Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26187E03-DD31-441D-908A-D5D410DA963A/Derivates/74814F97-7506-4D64-9B96-0B70343910EA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbiskernpesto
- 30 g Kürbiskerne
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 50 g Kürbiskernöl
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft
Polentaknöderl und Fertigstellung
- 250 g Milch und 1 EL extra
- 250 g Wasser
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 130 g Polenta
- 2 Eier (Größe M)
- 4 EL Weizenmehl, glatt
- 500 g Frittierfett
- 4 geh. EL Sauerrahm
- 1 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würziger Bergkäse-Zucchini-Kuchen mit Pilzen
50 Min
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1 Std.
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1 Std.
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 godz. 30 min
Erdäpfelsackerl mit Mangold und Pilzen (vegan)
1 godz. 30 min
Linsen-Gemüsestrudel mit Radicchiosalat
1 godz. 45 min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50 Min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 godz. 25 min
Bärlauch-Gnocchi
1ωρ. 15 λεπτ.
Brokkolilaibchen mit Nusskruste
55 dk