Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto

Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto

3.7 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen

Składniki

Kürbiskernpesto
  • Kürbiskerne
    30 g
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Kürbiskernöl
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zitronensaft
    1 TL
Polentaknöderl und Fertigstellung
  • Milch und 1 EL extra
    250 g
  • Wasser
    250 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Polenta
    130 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Weizenmehl, glatt
    4 EL
  • Frittierfett
    500 g
  • Sauerrahm
    4 geh. EL
  • Zitronensaft
    1 Spritzer

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 2128 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...