Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie (ca. 15 g), Blättchen abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
-
50
g Gorgonzola, in Stücken
lub 50 g Ziegenweichkäse, in Stücken - 200 g Semmelwürfel
- 150 g Milch
- 30 g Weizenmehl, universal
- 2 Eier (Größe M)
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz
- 200 g Maroni, gegart, geschält
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 262 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1h 30 min.
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5 min
Überbackene Spinat-Palatschinken
1h 30 min.
Maroni Mousse au chocolat
15min
Rotkrautstrudel
1h 10min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min
Jägersauce mit Knödel
50 min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1h 5 min
Steirischer Käferbohnen-Humus
15min
Grüne Spätzle mit Kürbis-Paprika-Sauce
40 min