Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwetschken, frisch
- 110 g Zucker
- 40 g Marillenschnaps
- 1 Zitrone, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Prise Salz
- 250 g Topfen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55 min
Melanzani-Kichererbsen-Röllchen
1 Std.
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Marillenröster
30 Min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Grießflammeri mit Quittenkompott
4 godz. 50 min
Süßer Kürbisstrudel mit Datteln
50min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 λεπτ.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min