Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohnbuchteln mit Zwetschken
- 60 g Mohn
- 115 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Milch
- 1 Ei
- 20 g frische Germ
- 75 g Feinkristallzucker
- 2 TL Vanillezucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ¼ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 12 Zwetschken (siehe Tipp)
- 3 EL Powidl
Rum-Vanille-Sauce
- 500 g Milch
- 30 g Rum
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2996 kJ / 715 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Topfenschmarrn
50min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 min
Marillenröster
30 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 godz.
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1 Std. 25 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
3 Std.
Marillenknödel "die Besten"
1h
Ribiselschnitten
1h
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min