Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 270 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 140 - 170 g water, ice cold
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 140 g dry cider, room temperature
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 2 Tbsp unsalted butter, diced
- 450 g fresh wild mushrooms (mixed), sliced or quartered
- 295 g condensed cream of chicken soup, tinned (1 tin)
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 500 g chicken breasts, cut in pieces (4-5 cm)
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2345 kJ / 561 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2u. 10min
Chicken and Pear Pie
2 Std. 40 Min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2 Std. 40 Min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 godz. 30 min
Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1 godz. 10 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50min