Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie

Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie

4.6 40 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 slices

Składniki

Shortcrust Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    500 g
  • unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing
    270 g
  • water ice cold
    140 - 170 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Filling
  • unsalted butter diced
    2 Tbsp
  • fresh wild mushrooms (mixed), sliced or quartered
    450 g
  • dry cider room temperature
    140 g
  • fresh thyme leaves
    2 tsp
  • condensed cream of chicken soup, tinned (1 tin)
    295 g
  • Dijon mustard
    2 Tbsp
  • chicken breasts cut in pieces (4-5 cm)
    500 g
  • fine sea salt plus 1 pinch
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
Assembly
  • medium egg beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 561 kcal / 2345 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 45 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 620 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...