Urządzenia i Akcesoria
Orange and Marmalade Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing150 g
-
golden caster sugar150 g
-
Seville orange marmalade thick cut100 g
-
self-raising flour150 g
-
medium eggs3
-
orange cut in slices (3 mm)1
Glaze
-
Seville orange marmalade50 g
-
orange juice40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
2.9 g
Kalorie
1035 kJ /
247 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
32.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Biscuits
1 godz.
Simnel Cake
3 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Quick Christmas Cake
2 godz. 25 min
Dundee Cake
3 godz. 10 min
Orange Burst Biscuits
2 godz. 10 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Mince Pies
1 godz. 10 min