Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 150 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 150 g golden caster sugar
- 100 g Seville orange marmalade, thick cut
- 150 g self-raising flour
- 3 medium eggs
- 1 orange, cut in slices (3 mm)
Glaze
- 50 g Seville orange marmalade
- 40 g orange juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1035 kJ / 247 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Apple cake
1 Std.
Lavender Shortbread
1 Std.
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min
Applesauce Cake
1sa 15 dk
Simnel Cake
3sa
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 min
Gooseberry Curd
1 Std.
Courgette and Pine Nut Cake
50 Min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Walnut Scones
30 min