Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 150 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 150 g golden caster sugar
- 100 g Seville orange marmalade, thick cut
- 150 g self-raising flour
- 3 medium eggs
- 1 orange, cut in slices (3 mm)
Glaze
- 50 g Seville orange marmalade
- 40 g orange juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1035 kJ / 247 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mocha Cake
3h
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 min
Orange Biscuits
1h
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Bara Brith
10 godz.
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2h 20min
Madeira Cake
1h 30min
Garibaldi Biscuits
40 min
Hot Cross Buns
3h 50min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Farmhouse Fruit Cake
1 Std. 20 Min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min