Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g onions, sliced (5 mm)
- 20 g olive oil
- 600 g venison, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ Tbsp plain flour
- 300 g carrots, halved lengthways then sliced (3 cm)
- 250 g butternut squash, cut in pieces (3 cm)
- 30 g tomato purée
- 50 g port
- 700 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 fresh bay leaves
- 120 g pitted prunes
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1645 kJ / 391 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 952 mg
Alternatywne przepisy
Beef Bourguignon
1h 30min
Chicken and Barley Stew
50min
Spring Vegetable Soup
35min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Beef and Ale Stew
2h 20min
Celeriac Remoulade (TM6)
Keine Bewertungen
Leftover Roast Patties with Egg
45 Min
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Versatile Chunky Soup
50min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Venison and Potato Goulash
50min
Scotch Broth
1h