Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g onions, sliced (5 mm)
- 20 g olive oil
- 600 g venison, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ Tbsp plain flour
- 300 g carrots, halved lengthways then sliced (3 cm)
- 250 g butternut squash, cut in pieces (3 cm)
- 30 g tomato purée
- 50 g port
- 700 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 fresh bay leaves
- 120 g pitted prunes
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1645 kJ / 391 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 952 mg
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Beef Bourguignon
1h 30 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30 min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30 min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Chicken and mushrooms in red wine
45 min
Beef in Stout
1h 40 min
Venison and Potato Goulash
50min