Wersje kompatybilne
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargel im Pfannkuchenmantel
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 750 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, klein, ganz (z.B. Drillinge)
- 1000 g Spargel, weiß
- Öl zum Braten
Sauce Hollandaise und Fertigstellung
- 4 Eigelb
- 100 g Butter, in Stücken
- 80 g Sahne
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 EL Zitronensaft
- 4 Scheiben roher Schinken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3393 kJ / 811 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzle
30 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1h
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
45 min
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Spinat-Speck-Pfannkuchen
1h 20min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Schwäbische Flachswickel
45 min
Pfannkuchen mit gemischtem Gemüse
1h 15 min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 Std. 10 Min
Dinnete
2h