Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise

Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise

4.5 360 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Spargel im Pfannkuchenmantel
  • Milch
    250 g
  • Eier
    2
  • Salz
    2 TL
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Wasser
    750 g
  • Kartoffeln klein, ganz (z.B. Drillinge)
    750 g
  • Spargel weiß
    1000 g
  • Öl zum Braten
Sauce Hollandaise und Fertigstellung
  • Eigelb
    4
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Sahne
    80 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zitronensaft
    1 EL
  • roher Schinken
    4 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 811 kcal / 3393 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...