Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolognese
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Möhren, in Stücken
- 150 g Staudensellerie, in Stücken
- 4 EL Olivenöl
- 10 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 1 TL Tomatenmark
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 100 g Rotwein
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 100 g Geflügelfond
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 TL Oregano, getrocknet
Béchamel und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 125 g Mozzarella, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 600 g Milch
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat, frisch gerieben
- 12 Lasagneplatten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4358 kJ / 1041 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 64 g
Alternatywne przepisy
Cevapcici-Spieße aus Lammfleisch mit Fetadip
30min
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2h
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1 Std. 40 Min
Lachs-Sahne-Sauce
25min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1h 20min
Romana-Röllchen mit Caesar-Dip
1h
Béchamelsauce
10min
Gorgonzola-Sauce
20min
Lasagne al forno
2 godz. 10 min
Ravioli mit Hackfleisch
1h
Lachs-Sauce zu Nudeln
30min