Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 1000 g Gemüsezwiebeln, in Stücken
- 80 g Speisestärke
- 200 g Schinkenwürfel, mager
- 150 g Sahne
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1394 kJ / 333 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5 Min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Springerle
26u. 20min
Herzhafter Käsekuchen mit Brät
1h 35min
Obatzter
5 Min
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1h
Markklößchen (Suppeneinlage)
25 min.
Hefegrundteig, süss
1h
Schneller Zwiebelkuchen ohne Boden
45 min.
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1h 45 min.
Zwiebelkuchen
2h 30min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h