Rhabarber-Streuselkuchen

Rhabarber-Streuselkuchen

4.5 406 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • frische Hefe zerbröselt
    25 g
  • Zucker
    70 g
  • Milch
    250 g
  • Mehl
    400 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
Streusel
  • Mandeln
    125 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    125 g
  • Zucker
    100 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Rhabarber in Stücken (2 cm)
    1000 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1198 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...