Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Streuselkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
frische Hefe zerbröselt25 g
-
Zucker70 g
-
Milch250 g
-
Mehl400 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Salz½ TL
-
Butter weich, in Stücken75 g
Streusel
-
Mandeln125 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten125 g
-
Zucker100 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken (2 cm)100 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Rhabarber in Stücken (2 cm)1000 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1198 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 godz. 10 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.