Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Butter
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 200 g Mehl
- 1 EL Backpulver (15 g)
- 1 Prise Salz
- 300 g Rhabarber, geschält, in Stücken (3 cm)
- 200 g Himbeeren
Eischnee und Fertigstellung
- 3 Eiweiß
- 40 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Beeren-Blechkuchen
1h 30min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2j 30 menit
Zwetschgenkuchen
2h