Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter130 g
-
Eier3
-
Zucker150 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver (15 g)1 EL
-
Salz1 Prise
-
Rhabarber geschält, in Stücken (3 cm)300 g
-
Himbeeren200 g
Eischnee und Fertigstellung
-
Eiweiß3
-
Zucker40 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1638 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 godz. 10 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 godz. 40 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.