Rhabarber-Himbeer-Kuchen

Rhabarber-Himbeer-Kuchen

4.5 400 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter
    130 g
  • Eier
    3
  • Zucker
    150 g
  • Mehl
    200 g
  • Backpulver (15 g)
    1 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Rhabarber geschält, in Stücken (3 cm)
    300 g
  • Himbeeren
    200 g
Eischnee und Fertigstellung
  • Eiweiß
    3
  • Zucker
    40 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1638 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...