Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spätzle oder Knöpfle
- 9 Eier
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran
- Salz für das Kochwasser
- 1 TL Öl
Linsengemüse mit Bauchspeck
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (3 mm)
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
50
g Schmalz, in Stücken
lub 50 g Butterschmalz, in Stücken - 1000 g Wasser
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 1 TL Majoran
- 4 Scheiben Bacon, geräuchert (à 150 g), mager
- 30 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4257 kJ / 1017 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzle
30 Min
Springerle
26 Std. 20 Min
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1小时 20 分钟
Schwäbische Pfitzauf
40 Min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Gaisburger Marsch
1h 10min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 Std.
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.