Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 135 g each)
- fine sea salt
- 2 sprigs fresh parsley
-
2
sprigs fresh dill
lub 2 sprigs fresh thyme - 2 pieces lemon zest
- 2 Tbsp olive oil
- 1800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 407 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Sous-Vide Salmon
1h
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Sous-vide Miso Aubergine
2 Std. 50 Min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2h 10min
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1h 40min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1h
Sautéed Leeks (170-200 g)
20min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25 Min
Sous-vide Steak
1h 30min