Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 135 g each)
- fine sea salt
- 2 sprigs fresh parsley
-
2
sprigs fresh dill
lub 2 sprigs fresh thyme - 2 pieces lemon zest
- 2 Tbsp olive oil
- 1800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 407 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Courgettes (200 g)
20min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2u. 20min
Sous-Vide Salmon
1h
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2u. 20min
Sautéed Prawns
15min
Browned Beef Cubes (Medium)
15min
Browned Shallots (350 g)
25min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Sous-vide Steak
1h 30min