Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn and Fish Balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm ginger, fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 spring onions, trimmed and quartered
- 6 sprigs fresh coriander
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and halved
- 3 dried shiitake mushrooms, halved
- 400 g white fish fillets, cut in pieces (4-5 cm)
- 200 g large raw prawns, peeled
- 230 g water chestnuts, whole, tinned, drained
- 2 Tbsp crispy, fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches fine sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g ramen noodles, fresh
- 1500 g water
- 2 Tbsp chicken stock paste (see Tips)
- 2 Tbsp chinese cooking wine
- 2 Tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut in pieces (3 cm)
- 2 spring onions, trimmed and thinly sliced
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 860 kJ / 204 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Prawn and Miso Noodle Soup
20min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Barley Nasi Goreng with Prawns
1h
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Nyonya Steamed Fish
45min
Curry chicken
1h