![Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish) Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/270651.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 20 g dark soy sauce
- 15 g sesame oil
- 10 g toasted sesame seeds
- ½ tsp caster sugar
- ½ tsp Korean chilli flakes (gochugaru) (see tip)
- 1000 g water
- 2 aubergines (approx. 700 g), cut in wedges (2 cm x 15 cm) (see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 spring onions, thinly sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 393 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Miso Soup with Vegetables
30 Min
Hakka Yam Abacus
20 Min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 Min
Steamed Tofu
30 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1 Std.
Spicy Bean Curds
1h 15min
Squid with Ginger and Soy
40 Min
Stir-fried Vegetables
10 min
Tofu stew
30 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 Std.