Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 1 lime, il succo e la scorza
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 150 g di carpaccio di tonno affumicato, a fette piccole (circa 10 g cad.)
Blinis
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 uovo, tuorlo e albume separati
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- lime, le zeste, a piacere (opcjonalnie)
- pepe rosa in grani, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 644 kJ / 154 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Fettine di pollo piccanti con salsa guacamole
1 Std.
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1 Std.
Blinis alle erbe aromatiche e caprino
1 Std.
Tacos de camarones
1 godz. 30 min
Insalata di salmone con dressing al mango
45min
Filetto di vitello con composta di cipolle di Tropea e fragole
50min
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Cuori di lattuga con peperoni caramellati e pollo
45min
Blinis con salmone
1 Std.
Tortillas messicane con maiale
1 Std. 20 Min
Frittatine muffin al forno
1 Std.
Blinis con prosciutto di Praga
1 Std.