Blinis con carpaccio di tonno

Blinis con carpaccio di tonno

4.8 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
15 pezzi

Składniki

Marinatura
  • lime il succo e la scorza
    1
  • di pepe rosa in grani
    1 cucchiaino
  • di zucchero di canna
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di carpaccio di tonno affumicato, a fette piccole (circa 10 g cad.)
    150 g
Blinis
  • di latte intero
    250 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    50 g
  • di farina tipo 0
    150 g
  • uovo tuorlo e albume separati
    1
  • di lievito istantaneo per torte salate
    1 bustina
  • di sale
    1 pizzico
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • di formaggio fresco spalmabile
    200 g
  • lime (opcjonalnie) le zeste, a piacere
  • pepe rosa in grani (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 154 kcal / 644 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...