![Samosas con carne e verdure Samosas con carne e verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/826B4DC9-EB07-4C3B-83CE-026953D8741C/Derivates/C59CB804-46F8-4D02-B09F-65D270EB2601.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a metà
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 80 g di peperone rosso a pezzi (2 cm)
- 6 rametti di coriandolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio di oliva
- 350 g di carne trita mista
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 cucchiaino di garam masala (miscela di spezie indiane)
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- ¼ cucchiaino di peperoncino di cayenna secco
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di farina tipo 00
- 70 g di acqua
- 500 g di pasta fillo (o pasta indiana per samosas) pronta
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nachos
1 Std.
Empanadas di pollo e peperoni
2 Std. 30 Min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1h 40min
Samosas di verdure
1 godz. 10 min
Enchiladas
1 godz. 10 min
Spaghetti di soia con omelette
45 Min
Pollo al curry alla cingalese (Koththu roti)
1 Std. 5 Min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 Min
Maiale in agrodolce
45 Min
Empanadas di pollo argentine
4h
Empanadas di carne
1 godz. 10 min
Chili con carne
1 Std. 20 Min