Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di farina tipo 0
- 50 g di farina integrale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro
Terminare la preparazione
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
- 100 g di mascarpone
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di scampi in crema
2h
Tartufini cocco e fragole
2h 20min
Tamagoyaki (frittata giapponese)
30min
Hummus dolce cioccolato e nocciole
15 Min
Tortine al caffè e noci pecan
55min
Blinis al curry con gamberi
1h
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2h 30 min
Cheesecake alla salsa mou
4h 50min
Biscotti al burro, mandorle e peperoncino
4h
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35min
Crêpes Suzette
35min