![Filetto di rombo allo champagne con gratin dauphinois Filetto di rombo allo champagne con gratin dauphinois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B8338CE-095E-463F-8D2F-B1FFC10C47B8/Derivates/08f2702c-1ba3-4586-a22e-044042565fab.jpg)
Wersje kompatybilne
Filetto di rombo allo champagne con gratin dauphinois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gratin di patate dauphinois
- 800 g di patate
- 200 g di Gruviera a tocchetti
- 300 g di latte intero
- 1 pizzico di noce moscata
- 200 g di panna da cucina
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- burro q.b.
Salsa allo champagne
- 40 g di senape
- 200 g di Champagne
- 60 g di formaggio fresco spalmabile
Rombo
- 500 g di acqua
- 4 filetti di rombo
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3810.6 kJ / 910.8 kcal
- Białko
- 57.7 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 50.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1065.3 mg
Alternatywne przepisy
Filet mignon alle mele e Roquefort
25min
Fagottini al formaggio pasquali (Flaounes)
1h
Gelato alla vaniglia con caramello salato
14 Std.
Marinatura al pompelmo rosa e paprika
20min
Cracker al formaggio
2h 30min
Condimento alla senape e aceto balsamico
10min
Uova alla Benedict
45min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Marinatura all'ananas
20min
Tartine estive
4 Std.
Marinatura per pesce alla griglia
15min
Moscow mule
10min