![Pappa al pomodoro con verdurine Pappa al pomodoro con verdurine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a078afbf-d937-43af-8682-632e02018430/Derivates/c55af6db-a6a8-4329-a955-b8a4186bb7ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappa al pomodoro
- 100 g di pane toscano a fette
- 2 spicchi di aglio, sbucciati
- 300 g di passata di pomodoro
- 5 g di zucchero
- 350 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Verdure
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di melanzane a tocchetti (1 cm)
- 80 g di carote, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 50 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (2 cm circa)
- 100 g di zucchine a tocchetti (1 cm)
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 580.6 kJ / 139 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min
Salsa peverada
30 Min
Panzanella d'inverno con fagioli bianchi
40 Min
Involtini vegan estivi
45min
Mousse di scampi e sogliole
35min
Polenta con i funghi
1 Std. 15 Min
Castagnaccio
1 Std.
Mele a Cottura Lenta con crumble di frutta secca
2h 30min
Salsa peperoni rossi e mele
35min
Crostini con crema di milza
1 Std.
Purè di patate al rosmarino Sottovuoto
2 Std. 15 Min
Pappa al pomodoro
35min