Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Kartoffeln, gewürfelt
- 10 g Öl
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Dose Tomaten, geschält (800 g)
- 300 g Wasser
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 1 Porreestange, in dünnen Ringen
- 1 Cabanossi, in Scheiben (ca. 150 g)
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1121 kJ / 267 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 Min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Pannonische Bohnensuppe
50 Min
Letscho mit Kartoffeln und Kabanossi
55 Min
Dicke-Bohnen-Chorizo-Eintopf
50 Min
Sauerkrautsuppe
1h
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Mexikanischer Feuertopf
45 Min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min