Putenschnitzel mit Kartoffeln und Apfel-Zwiebel-Sauce

Putenschnitzel mit Kartoffeln und Apfel-Zwiebel-Sauce

4.1 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Äpfel rotschalig, mit Schale
    400 g
  • rote Zwiebel (70 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Putenschnitzel klein, dünn (à 125 g)
    4
  • Pfeffer zum Würzen
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    750 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    300 g
  • Sahne
    100 g
  • Mehl
    30 g
  • Senf
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Estragon, getrocknet
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 38 g
Kalorie 1944 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 6.5 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...