Spargeleintopf

Spargeleintopf

4.5 529 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter
    20 g
  • Schinken, gekocht gewürfelt
    200 g
  • Kartoffeln in Würfeln
    500 g
  • Spargel in kleinen Stücken
    700 g
  • Wasser
    650 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Milch
    120 g
  • Eigelb
    1
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Petersilie (opcjonalnie) gehackt
    Majoran, gehackt

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 261 kcal / 1092 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...