Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 200 g Schinken, gekocht, gewürfelt
- 500 g Kartoffeln, in Würfeln
- 700 g Spargel, in kleinen Stücken
- 650 g Wasser
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 120 g Milch
- 1 Eigelb
- 2 Prisen Muskat
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
Petersilie, gehackt
(opcjonalnie)
lub Majoran, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Erbsen-Möhren-Eintopf
1h
Bohneneintopf
40min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1h 40min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Gemüseeintopf für Hungrige
1h 10min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Graupensuppe
1h
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Eintopf von Wintergemüsen
50min