Bayrischer Kartoffelsalat

Bayrischer Kartoffelsalat

4.2 370 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Wasser
    150 - 200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pellkartoffeln gepellt, ganz oder halbiert, je nach Größe
    700 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Essig
    30 g
  • Öl
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 959 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...