![Kartoffel-Wild-Gulasch Kartoffel-Wild-Gulasch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A3B6D5C7-ADFF-4DDA-8118-98237798BB59/Derivates/DEB20331-B78E-45EE-B438-F39BB049E5E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Rapsöl
- 70 g magerer Schinkenspeck, gewürfelt (ca. 2 cm)
- 400 g Wildgulasch, z.B. Hirsch oder Wildschwein
- 100 g Möhren, in Scheiben
- 100 g Sellerie, in kleinen Stücken
- 70 g Porree, in Ringen
- 350 g Kartoffeln, gewürfelt
- 50 g Tomatenmark
- 400 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 EL geriebene Zitronenschale
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Kümmel
- 1 TL Majoran
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 150 g grüne Paprika, in Streifen
- 150 g rote Paprika, in Streifen
- Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 354 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Wildragout
1 Std. 15 Min
Pute mit Mangold und Pilzen
45min
Karpfengulasch
55min
Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
1j 40 menit
Ripperl in Paradeiser-Chili-Sauce
1 godz. 30 min
Fisolenfleisch
1 Std.
Gedämpfte Entenbrust mit knackigem Rotkraut & Erbsen
1 Std. 35 Min
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1 Std. 15 Min
Pilz-Rindfleisch-Topf
1 Std. 50 Min
Rehragout
1 Std. 15 Min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 Std.
Letscho mit Kartoffeln und Kabanossi
55min