Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso oaxaca, en trozos (3 cm)
- 50 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite vegetal
- 1 chile guajillo, sin tallo ni semillas y en tiras (2 mm)
- 400 g de setas, cortadas en tiras (5 mm)
- 250 g de champiñones, en rebanadas
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 10 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 4 - 6 tostadas horneadas
- crema ácida, para decorar
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1354 kJ / 323 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noodles con ejotes
40min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Tinga de setas
25 phút
Pancita de hongos
1h
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Taquitos de huitlacoche
25 phút
Chiles güeros rellenos
55min
Barbacoa de hongos
30min
Nopalitos con guajillo y elote
30min