Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso oaxaca, en trozos (3 cm)
- 50 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite vegetal
- 1 chile guajillo, sin tallo ni semillas y en tiras (2 mm)
- 400 g de setas, cortadas en tiras (5 mm)
- 250 g de champiñones, en rebanadas
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 10 g de jugo de limón recién exprimido
- 20 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 4 - 6 tostadas horneadas
- crema ácida, para decorar
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1354 kJ / 323 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 Min
Barbacoa de hongos
30 Min
Tinga de col
35 Min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 Min
Quinoa con ejotes
30 Min
Hongos al pastor
20 Min
Tlacoyos de nopal
30 Min
Tinga de setas
25 Min
Pozole de setas
1 Std.
Tacos de flor de Jamaica
1 Std.
Pancita de hongos
1 Std.
Enchiladas poblanas veganas
40 Min