Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de jitomate, cortado en cuartos
- 120 g de jitomate cherry
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 70 g de cebolla
- 20 g de apio, en trozos
- 320 g de nueces, tostadas y un poco más para servir
- 650 g de caldo de verduras
- 450 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1142 kJ / 272 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Sopa de jitomate con amaranto
20 min
Sopa de setas
35 min
Sopa de elote
35 min
Sopa de almendras y azafrán
30min
Tacos de flor de Jamaica
1óra
Enchiladas poblanas veganas
40 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 Min