Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de jitomate, cortado en cuartos
- 120 g de jitomate cherry
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 70 g de cebolla
- 20 g de apio, en trozos
- 320 g de nueces, tostadas y un poco más para servir
- 650 g de caldo de verduras
- 450 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1142 kJ / 272 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jitomate y elote
40 dk
Crema de ejote
30 Min
Sopa de jitomate con amaranto
20 dk
Sopa de calabacitas
40 dk
Sopa fría de aguacate
5 menit
Sopa de elote
35 dk
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 dk
Sopa de lima yucateca
40 dk
Crema de pimiento con calabacitas
30 Min
Sopa de cebada perla y hongos
50 dk
Crema de betabel
40 dk
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min