Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de tomate verde, en cuartos
- 3 chiles morita, sin tallo
- 600 g de agua
- 135 g de zanahoria, pelada y en rebanadas
- 60 g de pimiento amarillo, desvenados, sin semillas y cortados en cubos medianos
- 60 g de pimiento rojo, desvenados, sin semillas y cortados en subos medianos
- 150 g nopales, cortados en bastones
- 150 g de hongos portobello, frescos, en cuartos
- 150 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1 cdita de sal
- ¾ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 336 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Pollo en salsa verde con nopales
40 Min
Chilacas con queso
40 Min
Nopalitos a la mexicana con aguacate
20 min
Nopales al guajillo TM6
35 Min
Caldo de nopales con chile morita
30 Min
Hongos al pastor
20 min
Nopalitos con guajillo y elote
30 Min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Pozole de setas
1 Std.
Pasta Navideña con rajas y jitomate
30 Min
Filete de res en salsa de chile morita
40 Min