Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de tomate verde, en cuartos
- 3 chiles morita, sin tallo
- 600 g de agua
- 135 g de zanahoria, pelada y en rebanadas
- 60 g de pimiento amarillo, desvenados, sin semillas y cortados en cubos medianos
- 60 g de pimiento rojo, desvenados, sin semillas y cortados en subos medianos
- 150 g nopales, cortados en bastones
- 150 g de hongos portobello, frescos, en cuartos
- 150 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1 cdita de sal
- ¾ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 336 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20p
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40 min
Nopales al guajillo TM6
35p
Tinga de col
35p
Clemole rojo
40 min
Chalupitas de pepino y atún
20p
Tostadas de setas
30 min.
Nopalitos a la mexicana con aguacate
20p
Taquitos de huitlacoche
25 min.
Hongos al pastor
20p
Chiles güeros rellenos
55min
Barbacoa de hongos
30 min.