Wersje kompatybilne
Pasta fría con jitomate, aceitunas y queso de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de agua
- 1 cda de sal fina
- 30 g de aceite vegetal
- 300 g de pasta corta seca, tipo moños o tornillos
- 150 g de aceitunas negras deshuesadas
- 200 g de jitomate cherry
- sal fina, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 200 g de queso de cabra, desmoronado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2702 kJ / 643 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 3219 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de pasta de aderezo de aguacate
30min
Salsa de chile serrano toreado
20 min
Ensalada de nopal
30min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20 min
Pasta Navideña con rajas y jitomate
30min
Ceviche con chile chipotle
15min
Sandwich de pavo y frambuesa al chipotle
25 phút
Guacamole
10min
Pasta al poblano
35min
Pasta con verduras verdes
45 min
Salsa de chipotle y cacahuate
10min
Enfrijoladas de jocoque
25 phút