Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cuscús
- 400 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 20 g de mantequilla sin sal
- ½ lechuga rizada, lavada, desinfectada y en trozos
- 1 pimiento rojo, sin tallo, sin semillas y en cubos (2 cm)
- 1 jitomate saladet, en medias lunas
- 2 cdas de aceitunas verdes deshuesadas, en rebanadas
- 2 cdas de almendras fileteadas, tostadas
- 1 lata de garbanzos cocidos, escurridos
- 2 cdas de aceite de oliva
- 4 cdas de vinagre balsámico
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- hojas de cilantro, frescas para decorar
- pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1670 kJ / 398 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 597 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10min
Pimientos rellenos
50min
Ensalada de garbanzo
10min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40min
Tacos de lechuga al Varoma
35min
Ensalada de garbanzos
20min
Quiche vegano de hongos
1 Std. 15 Min
Pimientos rellenos de quinoa
1h
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Garbanzos con camote y espinacas
40min
Coliflores gratinadas
25min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min