Wersje kompatybilne
Berenjenas rellenas con aderezo de yogurt al azafrán
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Aubergine
- 3 berenjenas
- 2 pizca de sal
- 80 g de aceite de oliva
- 100 g de trigo bulgur
- 250 g de agua
- 50 g de rabos de cebolla de cambray, cortados en trozos
- 100 g de pimiento rojo, cortado en trozos
Yogurt de azafrán
- 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cdita de azafrán
- 1 diente de ajo
- 180 g de yogur griego
- 50 g de semillas de granada
- 30 g de piñón, tostado
- 20 g de hojas de albahaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip de lentejas (vegano y sin gluten)
10 min
Seitán y verduras al vacío en Varoma
1h 10min
Keppe de quinoa
1h
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Scones de calabaza y kale
1hod. 30min
Chutney de manzana
20 min
Curry con verduras
1h 10min
Blinis con puré de betabel y queso de cabra
25min
Kebbes vegetarianos de habas
1h 40min
Pan plano de papa
12hod.
Croquetas de coliflor
35min
Risotto con poro y limón
25min