Urządzenia i Akcesoria
Berenjenas glaseadas con miso (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones
Składniki
-
aceite vegetal para engrasar
-
2 berenjenas (aprox. 250 g c/u)
-
4 cdas de pasta miso (e.g. 2 cdas de pasta miso blanco, 2 cdas de miso rojo)
-
20 g de mirin
-
15 g de azúcar
-
20 g de sake
-
160 g de agua
-
1 cdita de ajonjolí tostado para decorar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MÁS QUE SUSHI
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 godz. 50 min
Crema de chícharos con calamares y jitomate
50 min
Flanes de chícharo con salsa de queso
40 min
Borrsht frío
2 godz. 35 min
Sopa de cebolla
1 godz. 10 min
Salsa holandesa
15 min
Poke bowl de arroz de coliflor
30 min
Huevos benedictinos
1 godz.
Salsa holandesa rápida
10 min
Fondue suiza de queso
15 min
Ensalada César
15 min
Alcachofas con aderezo de ajo
1 godz. 15 min