
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 kawałków
Składniki
Galaretka porzeczkowa
-
czarnych porzeczek, mrożonych uprzednio rozmrożonych200 g
-
wody w temp. pokojowej20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
cukru25 g
-
agaru10 g
Ciasto
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, 36% tłuszczu60 g
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
jajek (250 g)5
-
miodu płynnego50 g
-
brązowego cukru125 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
mąki pszennej pełnoziarnistej250 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki300 g
-
oleju30 g
-
czarne porzeczki, mrożone uprzednio rozmrożone, do dekoracji
-
bakalie np. płatki migdałów, orzechy, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
661.8 kcal /
2770.8 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
41.4 g
Węglowodany
66.6 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
22.6 g
Sód
208.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska