Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bezy
- 6 białek (ok. 210 g)
- 300 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- 4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, drobno posiekanych
Masa kawowa
- 100 g cukru
- 300 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 70 g mleka
- 30 g powideł śliwkowych
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, w proszku (nie granulowanej)
- 2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 981.7 kJ / 234.6 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ananasowe paczuszki
1h
Krem kawowy
20min
Ciastka panellets
25h 45min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1h 10min
Tort z masłem orzechowym
3 Std. 30 Min
Florentynki
2h
Kawowe bezy z ganaszem
2 Std. 15 Min
Baletki
1h 10min
Faworki - róże
1h 10min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 Std. 15 Min
Bezy klasyczne
3h 15min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40 min