Urządzenia i Akcesoria
Ciastka bezowe "Sokoły"
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
Bezy
-
6 białek (ok. 210 g)
-
300 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka białego octu winnego
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych drobno posiekanych
Masa kawowa
-
100 g cukru
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
70 g mleka
-
30 g powideł śliwkowych
-
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13.2 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
981.7 kJ /
234.6 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto orzechowe
1 godz. 40 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Krem kawowy
20 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Baletki
1 godz. 10 min