Ciastka bezowe "Sokoły"
TM6 TM5

Ciastka bezowe "Sokoły"

3.7 (16 ocen)

Składniki

Bezy

  • 6 białek (ok. 210 g)
  • 300 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, drobno posiekanych

Masa kawowa

  • 100 g cukru
  • 300 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 70 g mleka
  • 30 g powideł śliwkowych
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, w proszku (nie granulowanej)
  • 2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
981.7 kJ / 234.6 kcal
Białko
0.6 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.1 g
Sód
13.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy