Ciastka bezowe "Sokoły"

Ciastka bezowe "Sokoły"

3.9 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk

Składniki

Bezy
  • 6 białek (ok. 210 g)
  • 300 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych drobno posiekanych
Masa kawowa
  • 100 g cukru
  • 300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 70 g mleka
  • 30 g powideł śliwkowych
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
  • 2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 13.2 mg
Białko 0.6 g
Kalorie 981.7 kJ / 234.6 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...