Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ciastek korzennych
- 100 g sosu karmelowego
- 3 banany, dojrzałe (ok. 370 g), pokrojone w 5 mm plastry
- 900 g mleka
- 140 g budyniu waniliowego, w proszku (na 8 porcji), słodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 741.4 kJ / 177.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2hod. 30min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3h 20min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Suflety orzechowe
1h 30min
Deser makowy
26h 45min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Pomarańczowe verrines
3h 40min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
Deser bananowy
15 min