![Stracotto di manzo ai carciofi Stracotto di manzo ai carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D82C8648-D8A9-4B77-8583-EFFE2D03367C/Derivates/0EDE7B4E-E1A3-4864-B3F8-407207E038E6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b. per infarinare
- 750 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi, cappello del prete o copertina (4 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolle bianche in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di vino rosso
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 foglie di salvia fresca
- 4 cuori di carciofo freschi in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1432 kJ / 342.3 kcal
- Białko
- 44.2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 267.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1 godz.
Medaglioni di nasello sottovuoto con barbabietole marinate e rucola
1h 40min
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille (TM6)
1 godz. 5 min
Spezzatino di vitello al miele
3 godz. 5 min
Croccante alle arachidi
1 godz. 30 min
Salmone sottovuoto aromatizzato al lime e zenzero
1 godz. 20 min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1 Std. 10 Min
Manzo alla birra
3hod. 20min
Goulash di pollo
2 Std. 15 Min
Involtini di tacchino con sugo all’arrabbiata
1 godz.
Filetto di maiale in salsa e contorno di carote (TM6)
45 min
Polpette al sugo in vasocottura
1 godz. 30 min