Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g lentilhas verdes
- 500 g grão-de-bico cozido escorrido
- 150 g tomate maduro cortado em cubos
- 15 g coentros, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 350 g tomate em pedaços
- 850 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1165.5 kJ / 278.6 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 576.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 Std.
Creme de grão e couve-flor assados
35 Min
Canja de feijão-frade
1 Std.
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 Min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 Min
Creme de curgete e kale
45min
Sopa de tomate e lentilhas
35 Min
Creme de feijão branco e cogumelos
1 Std. 15 Min
Creme de batata-doce
40min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 Min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 Min
Sopa de tomate, feijão e acelgas
45min