Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 330 g de farine de blé, et 40 g pour le plan de travail
- 160 g de beurre, coupé en petits dés
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe rase de sel
- 200 g de confiture de myrtilles
- 1 jaune d'œuf, pour la dorure
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2h
Roulés briochés au chocolat
2u. 40min
Brioches à la confiture de prunes
2h 20 min
Baguette express
2h 35 min
Pain de mie
3h 20 min
Briochettes en éventail
3hod. 35min
Galette briochée aux pépites de chocolat
4h 50 min
Brioche parisienne
24h
Petits pains au chocolat
13hod.
Petits pains au lait hérissons
2h 35 min
Baguette viennoise
4h 25min
Brioche "super bonne"
3h