Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Mohn
- 30 g Mandeln
- 4 Äpfel, geschält, halbiert, entkernt (ca. 600 g)
- 2 EL Zitronensaft
Teig
- 90 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Zucker
- 1 Ei
Füllung
- 2 Eier
- 100 g Zucker
- 500 g Magerquark
- 200 g Schmand
- 50 g Öl
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 EL Zitronensaft
Streusel und Fertigstellung
- 80 g Butter, in Stücken
- 140 g Mehl
- 70 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2138 kJ / 511 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Käsekuchen
4 godz.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min