
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 40 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 70 g Mandeln
- 1 Zitrone unbehandelt, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 500 g Äpfel geviertelt
Teig und Fertigstellung
- 3 Eier
- 150 g Butter in Stücken
- 100 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Dinkelmehl
- 1 TL Backpulver
- 130 g zarte Haferflocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 3727 kcal / 15603 kJ
- Białko
- 58 g
- Tłuszcz
- 234 g
- Węglowodany
- 330 g
- Błonnik
- 36.3 g