Badische Apfeltorte
TM5 TM6

Badische Apfeltorte

4.0 (306 ocen)

Składniki

Füllung

  • 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 70 g Mandeln
  • 1 Zitrone, unbehandelt, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
  • 50 g Zucker
  • 500 g Äpfel, geviertelt

Teig und Fertigstellung

  • 3 Eier
  • 150 g Butter, in Stücken
  • 100 g Zucker
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 50 g Dinkelmehl
  • 1 TL Backpulver
  • 130 g zarte Haferflocken
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 12 Stücke
Kalorie
15603 kJ / 3727 kcal
Białko
58 g
Węglowodany
330 g
Tłuszcz
234 g
Błonnik
36.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy