Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Walnuss-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Walnusshälften200 g
-
brauner Zucker200 g
-
Vanilleschote1
-
Eier3
-
Milch300 g
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Kardamom, gemahlen (opcjonalnie)¼ TL
-
Äpfel, säuerlich geschält, in Würfeln (ca. 3 cm)400 g
-
Birnen sehr reif, geschält, in Würfeln (ca. 3 cm)400 g
-
Cranberrys, getrocknet100 g
-
Puderzucker zum Bestäuben20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1340 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2016
28 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Walnuss-Muffins
50 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min