Holunder-Apfel-Streuselkuchen

Holunder-Apfel-Streuselkuchen

4.5 35 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Stücke

Składniki

Teig
  • frische Hefe
    30 g
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    80 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Eier (Kl. M)
    2
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
Belag
  • Mehl
    180 g
  • Hartweizengrieß
    60 g
  • Zucker
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken
    150 g
  • Vanilleschote in Stücken (1 cm)
    ½
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
    1300 g
  • Zitronensaft
    5 EL
  • Holunderbeergelee
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 166 kcal / 693 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...