Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, weich, in Stücken zum Einfetten
- 2 Eier
- 220 g Zucker
- 50 g Milch
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1000 g Rhabarber, in Stücken (3-4 cm)
- 100 g Wasser
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Johannisbeer-Schnitte
2h 30 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Himmelstorte
1 Std. 40 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.